Fondvägg

Under sommarhalvåret är det många som väljer att lägga några av sina semesterveckor på att måla om hus eller sommarstuga. För att det ska bli så bra som möjligt för dig har vi samlat några av våra bästa tips för semestermålaren.

Välj rätt vägg

När du bestämmer vilken vägg som ska fundera som fond är det viktigt att välja en vägg som står i fokus i rummet, oftast är det den vägg som man först möter eller ser när man kommer in i ett rum. Undvik att använda en vägg med för mycket fönster, dörrar eller annat som bryter färgen och intrycket.

Nuförtiden är det inte speciellt vanligt med mönstrade fondväggar, utan betydligt vanligare med exempelvis en grå fondvägg som bryter av mot ljusa väggar.

Höj färgen

Tänk på att använda fondfärgen i andra detaljer i rummet för att höja effekten av fondväggen. Prydnadssaker eller textilier är perfekta för att dra ytterligare uppmärksamhet till fondväggen.

Om du ska måla en fondvägg i ett sovrum är det skönt med lugna och harmoniska färger, sovrummet är först och främst ett rum för avslappning.

Måla innan försäljning

Det är ett bra knep att måla om hemma innan man ska sälja sitt hus eller lägenhet. Det kan verkligen höja värdet på bostaden med fräscha ytskikt. Bostäder som genomgått även mindre renoveringar säljs ofta för betydligt högre belopp.

Tips innan flytten

Ett tips om vad man kan göra innan man flyttar för att det ska bli så smidigt som möjligt är att ta in flytthjälp och flyttstäd. Här finns det många firmor att välja mellan, men av Sverige och CO i Göteborg (sverigeco.se) får du offert snabbt och jobbet blir utfört helt enligt det som är utlovat.