Inomhusbelysning – tips och inspiration

Inred snyggt med inomhusbelysning

Att ha rätt belysning inomhus är väldigt viktigt. Detta för att få ett funktionellt och mysigt hem. En variation av lampor kan göra underverk i din stil, men också ditt mående. Vi går djupare in i snygg inomhusbelysning. På Greatlight.se för dig som vill få en tydligare bild på just belysning inomhus. Här finns det inomhuslampor för alla!

Inomhusbelysning – tips på hur du ska tänka med belysning hemma

Olika typer av lampor

Använder du dig av olika typer av lampor fyller du olika sorters funktioner. Inomhusbelysning kan delas in i tre grupper, vilka är stämningsbelysning, funktionsbelysning och allmän belysning. Dessa områden kan du läsa djupare om i en artikel från Expressen. Spotlights i tak är en populär ljuskälla som du kan använda som punktbelysning eller allmän belysning. På greatlight.se kan du hitta ett stort utbud av spotlights för finare och bättre belysning.

Installera dimmers i lampan

Det är en enorm frihet att kunna bestämma själv vilken ljusstyrka du vill använda dig av. Med en dimmerlampa kan du tända upp och ha ljust när du städar, och sedan sänka belysningen för en mer mysig stämning.

Punktbelysa platser eller föremål

En punktbelysning kan du ha om du vill visa upp något föremål extra mycket. Detta kan vara en möbel, i en trappa, en tavla, något i bokhyllan. Tips på punktbelysning kan vara golvlampor, tavellampor, spotlights i taket eller trådlös belysning inomhus på väl utsatta ställen

4 belysningstrender 2020

Svarta lampor

Matta och nattsvarta lampor har under en lång period varit en favorit som nu börjar synas mer och mer hos designers. En svart lampa går också att matcha flera olika stilar och hem.

Opalglas

Att använda ett vitt glas över en ljuskälla skapar ett mjukt sken i hemmet. Ofta syns ett opalglas tillsammans med svart armatur.

Naturmaterial

Inredningsmässigt har naturmaterial blivit populärt och vi kan se det mer och mer på belysning också. Flätade lampskärmar, ljust trä, eller klassisk rotting är några av stilarna som börjar ta fart.

Mässing

Det är fortfarande mässing som står sig starkast bland metallerna. Blänkande, matt eller en kombination av båda är det som bjuder till mest.

Läs djupare om de olika trenderna!

Mer projekt

Intresserad av mer projekt i hemmet? Här kan du få mer information gällande